Thermana Laško

Sodelovali smo pri opremi prostora za magnetno terapijo, Medicinskega centra Iatros.

Prostor za magnetno terapijo, ne potrebuje velike kvadrature, zato je ta relativno majhen, celoten prostor obsega dobri 10m2. V majhnih prostorih, se ljudje lahko počutimo utesnjeno, če le-te niso pravilno oblikovani, prostor smo opremili z zavesami, tako smo ambient zmehčali, raznežili in dosegli prijetnost bivanja. Zavese prekrivajo tri stene prostora, zato je karnisa v kotih skrivljena na 90 stopinj z radijem 20cm. Uporabili smo najmanjši radij, saj nismo želeli s preveliko okroglino zmanjšati uporabno kvadraturo prostora. Krivljene karnise so nujno potrebne v tovrstnih situacijah, saj tako dosežemo maksimalno uporabnost, le-tako lahko zavese poljubno premikamo po celotni karnisi. Strop prostora je spuščen in izdelan iz Armstrong plošč, ker te nimajo nosilnosti, smo karnise pričvrstili v plato pod armstrong stropom z t.i. paličnimi nosilci, te nosilce prilagodimo na višino spuščenega stropa, in tako ustvarimo ˝podkonstrukcijo˝, ki je dovolj močna, da nanj pričvrstimo karnise. Zavese so izdelane na t.i. wave type način, ker pa je prostor visok smo uporabili bolj globoko gubo in tako dosegli lepo obliko valov, tudi na dolžini.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Vivijana Zorman architecture & interior design.

 

Naročnik projekta Medicinski center Iatros.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Thermana Laško

Sodelovali smo pri opremi zdravstvenih prostorov Thermane Laško, v izmeri 1.775m2. Namembnost prostora je izvajanje delovne fizioterapije.

Prostor smo z zavesami razdeli na več manjših prostorov, in tako naredili prijetne prostore, primerne velikosti za izvajanje namembnosti. Uporabili smo wave type način izdelave zaves, saj so zavese pogosto zagrenjen oz. odgrnjene, zato mora zavesa v obeh situacijah izgledati estetsko, s tem načinom izdelave dosežemo maksimalno estetiko v obeh situacijah. Zavesa je vidna iz obeh strani, zato smo izbrali tkanino z obojestranskim licem, poleg tega smo pri izdelavi zakrivali zavesni trak, in tako ne ločimo lica zavesa od njenega hrbtišča, saj sta oba enaka.  Na dolžini zaves, smo zaradi lepšega padca naredili širši rob, ki ob enem izgleda lep dekorativni element.  V prostorih kjer so karnise krivljene, smo le-te skrivili na 90 stopinj z radijem 80cm, vizualno tako prehod izgleda bolj mehak. Uporabili smo zavesno tkanino peščenih barv, strukturnega videza.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Studio List v sodelovanju z birojem Arhisana. Arhitekturni team: Jasmina Matko Kolšek, Zdenko Prosen in Miha Prosen.

 

Naročnik projekta Thermana Laško d.d.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Mestno stanovanje

Sodelovali smo pri opremi stanovanje v starem mastem jedru prestolnice, stanovanje z bahavim pogledom na Ljubljanski grad.

 Spalnica stanovanja ima čudovit razgled, pa vendar si včasih zaželimo trenutek zasebnosti, zato je poskrbela naša ekipa. Spalnico smo opremili z težko zavesno tkanino, z visoko stopnjo zatemnitve. Zavesa je zatemnitvena in tako večino časa pospravljena ob strani okna, v tem momentu ima močno dekorativno vlogo, torej je estetski izgled ključen v vseh pozicijah, ko je le-ta odgrnjena oz. zagrnjena, to smo dosegli z wave taype krojem. Barva zavese se čudovito zliva v ambient, doda malo kontrasta, nežnosti in elegance.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Vivijana Zorman architecture & interior design.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Zdravstveni dom Grosuplje

Sodelovali smo pri opremi zdravstvenih prostorov Grosuplje, namembnost prostora je izvajanje fizioterapije.

Prostor smo z zavesami razdeli na več manjših prostorov, in tako naredili prijetne prostore, primerne velikosti za izvajanje namembnosti. Uporabili smo wave type način izdelave zaves, saj so zavese pogosto zagrenjen oz. odgrnjene, zato mora zavesa v obeh situacijah izgledati lično, s tem načinom izdelave dosežemo maksimalno estetiko v obeh situacijah. Zavesa je vidna iz obeh strani, zato smo izbrali tkanino z obojestranskim licem, poleg tega smo pri izdelavi zakrivali zavesni trak, in tako ne ločimo lica zavesa od njenega hrbtišča, saj sta oba enaka.  Na dolžini zaves, smo zaradi lepšega padca naredili širši rob, ki ob enem izgleda lep dekorativni element.  V prostorih kjer so karnise krivljene, smo le-te skrivili na 90 stopinj z radijem 20cm. Strop prostora je spuščen in izdelan iz armstrong plošč, ker te nimajo nosilnosti, smo karnise pričvrstili v plato pod armstrong stropom z t.i. paličnimi nosilci, te nosilce prilagodimo na višino spuščenega stropa, in tako ustvarimo ˝podkonstrukcijo˝, ki je dovolj močna, da nanj pričvrstimo karnise. Uporabili smo zavesno tkanino sive barve, ki je nevpadljiva in se lepo poda k ostalemu ambientu.   

 

 Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Esplanada, pod vodstvom arhitektke Gordane Vesel, udia.

 

Naročnik projekta Občina Grosuplje.

 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Igriva vrtna garnitura

Teraso počitniškega stanovanja na slovenski obali, smo opremili z sodobno, udobno in igrivo vrtno garnituro.

Pri tovrstnih projektih, je pravilen izbor tkanine ključnega pomena, saj mora le-ta biti odporna na vremenske vplive, kot so dež, sonce, sol, vlaga… zato smo uporabili outdoor tkanino, ki ima visok prag tolerance na zunanje vplive. Izbrali smo siv barvni odtenek z melirano strukturo, ki ni občutljiv in vpadljiv. Kontrast garniture smo dosegli z blazinami živahnih barv. Naročnica je poudarila, da je njena najljubša barva rumena, zato smo v ambient seveda vključili tudi odtenke rumene in modre, ki je simbol morja, rumeno in modro samo povezali z vzorčastimi blazinami, katerih dizajn zajema vse prej omenjene barvne odtenke. Kot lahko zaznate so pri tem projektu okrasne blazine tiste, ki so sredinskega pomena za dovršen prostor, zato smo ji dekorirali s kedrom, cofi in POM-POM trakovi. Posebnost garniture je naslon, saj je rezan pod naklonom, kajti le tako lahko dosežemo maksimalno udobnost garniture.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Obalni dom upokojencev Koper

Sodelovali smo pri opremi doma za starejše.

Zavedamo se, da dom za starejše nadomešča ali dopolnjuje funkcijo doma, dom je tisti prostor v katerem se ljudje počutimo prijetno. Zavese ambient omehčajo in raznežijo, poleg tega ublažijo odmev in odboj zvoka, vse to so dejavniki, ki vplivajo na dobro počutje. Uporabilo smo tkanino naravnega videza, peščenih odtenkov. Pri velikih objektih, javnega značaja je pomemben dejavnik enostavnega vzdrževanja zaves, zato smo uporabili tkanino, ki ima tovrstno lastnost. Izdelali smo Pencil pleat obliko, z dvakratnim faktorjem.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju BIRO 42 d.o.o., pod vodstvom arhitektke Lučke M. Lesjak Soklič, u.d.i.a.

 

Naročnik projekta Obalni dom upokojencev Koper. 

Povezava: https://www.odu-koper.si/

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Ženstveno stanovanje

Sodelovali smo pri opremi brezčasnega in ženstvenega stanovanja, na slovenski obali. 

Ambient bi na kratko opisali kot sožitje sodobnega interierja in baroka, mešanica pretiravanja in enostavnosti. Ta čudovit ambient, je posledica združitve dveh popolnoma različnih stilov. Zavese, dekorativne palice in okrasne blazine, so detajli, ki so proti utež sodobnim elementom ambienta. Uporabili smo dekorativno tkanino, ki po videzu spominja na razkošno svilo shantung, za alternativo svili smo se odločili, zaradi lažjega vzdrževanja. Zavese do izdelane na pencil pleat, ker je nedvomno to kroj, ki najbolj ustreza tovrstnim ambientu. Močno okrasno vlogo predstavljajo dekorativne palice z vsemi dodatki in detajli, ker je pomembno, da so barve prostora poenotene, smo barvo dekorativnih palic poenotili z pohištvenimi ročaji. Okrasne blazine, kjer ena ni enaka drugi, oblikovali  smo jih s kedrom, cofki, okrasnimi trakovi, zvončki.

 

 Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Trendi stanovanje

Sodelovali smo pri opremi stanovanja v staromeščanski hiši.

Marmor, rustikalni detajli, peščeni odtenki, boucle, francoska ribja kost, lan in zlata barva so sinonim tega trendi stanovanje. Zavesa so tisti detajl v ambientu, ki zaokrožijo celoto. Uporabili smo tkanino, mešanico lana in poliestra, v meliranem peščenem odtenku, ki doda občutek nežnosti in prijetnosti. Nedvomno je wave type oblika zaves več kot prikladna temu ambientu, za piko na i poskrbi led osvetlitev, ki lepo osvetli in poudari čudovite barve in tkanje tkanine. Posebnost projekta je tudi karnisa, saj je ta podometno umeščena v strop, in tako neopazna, kot je to vidno na tretji sliki. Uporabljeni so bili posebni karnisni profili, primerni samo za podometno montažo. 

 

Naročnik projekta je fizična oseba. 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Zdravstveni dom Ilirska Bistrica

Sodelovali smo pri opremljanju sodobnega zdravstvenega doma.

Pri tovrstnih ustanovah, zdravstvenega značaja, je zahtevana uporaba tkanin, ki imajo visoke standarde. Uporabili smo t.i. antibakterijsko tkanino, ki onemogoča rast bakterij, plesni in drugih patogenih mikroorganizmov, saj je tkanina je obdelana z antibakterijskim premazom. Pri velikih objektih, javnega značaja je pomemben dejavnik enostavnega vzdrževanja zaves, zato smo uporabili wave type način izdelave zaves, ki je enostaven za pripenjanje in odpenjanje iz karnise. Mnogokrat so v ustanovah kot je ta, sekunde ključnega pomena, zato mora biti oprema trdna in funkcionalna, iz tega razloga smo uporabili karnisi sistem z vertikalnimi nosilci, ki so specializirani za zdravstev ustanove, saj imajo nadstandardno nosilnost in so odporni na »grobo« ravnanje.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Krasinvest d.o.o., pod vodstvom arhitektke Irma Krapš Lampe, u.d.i.a.

 

 Naročnik projekta Zdravstveni dom Ilirska Bistrica

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Šola klavirja Opus

Sodelovali smo pri opremljanju sodobne šole klavirja.

V tovrstnih prostorih je akustika ključnega pomena, pri tem imajo precejšnjo vlogo zavese oziroma t.i. akustične zavese, saj v prostoru ublažijo odmev in odboj zvoka ter tako močno vplivajo na  akustiko prostora. Najpomembnejša lastnost tovrstnih tkanine je voluminoznost. Ta zagotavlja, da bo reverbacijski ali odmevni čas v prostoru krajši. Izdelali smo wave type zavese, ki so moderne in funkcionalne. Karnisa je oblikovana po prostoru, saj je prostor nepravilne oblike, temu pa smo prilagodili tudi karniso.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju M ateje, pod vodstvom arhitekta Matica Treven.

 

Naročnik projekta Šola klavirja Opus.

Povezava: www.matelje.si

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Gledališka dvorana

Sodelovali smo pri opremi Gledališke dvorane Kozje. 

Stare zavese, ki so bile že precej dotrajane smo zamenjali z novimi, uporabili smo visoko gramaturni dekorativni žamet. Gube so odprte in ročno izdelane. Zavese smo na obstoječo konstrukcijo pritajevali z gledališkimi sponkami, ki imajo visoko nosilnost in značaj enostavnega pritrjevanja. 

Naročnik projekta Občina Kozje.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Gostilna Janc

Sodelovali smo pri opremi predprostora, v prijetni družinski Gostilni Janc.

Težka dekorativna tkanina, peščene barve, se lepo poda k obstoječemu ambientu. Čudovit detajl so led karnise, s katerimi dosežemo intimno svetlobo in prefinjen odsev svetlobe na tkanini.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju MV design, pod vodstvom arhitekta Marka Virtič.

 Naročnik projekta Gostilna Janc.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Ovalna pisarna DTS

Sodelovali smo pri opremljanju ovalne pisarne, na Državnotožilskem svetu.

Ker investitorji niso želeli obnove celotnega prostora, smo z majhnimi spremembami prostor popolnoma preuredili. Zavese segajo po celotni dolžini stene in vsi detajli, ki niso bili lični, smo jih z zavesami elegantno prekrili, tako smo prostor preoblikovali in vizualno zmehčali. Valovanje je idealen način izdelave, kadar je metraža zaves velika, saj se kljub temu zavesa pomika gladko.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Curk arhitektura, pod vodstvom arhitektke Jožice Curk udia.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za pravosodje.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Stanovanje na obali

Počitniško stanovanje, na hrvaškem otoku.

Sodelovali smo pri opremi stanovanja na hrvaški obali. Nastala je simpatična kombinacija med modernim in rustikalnim slogom, ki z izbrano svetlo barvno shemo s toplimi, bež odtenki v kombinaciji z turkizno barvo v prostor vnese morski pridih.

Izbrane tkanine so naravnega izvora, zato je dotik s tkanino v vročih poletnih mesecih še bolj prijeten. Dekorativna zavesa z morskim potiskom, govori zgodbo morskega domovanja, nikakor ne smemo spregledati osnovne zavese, grobo tkana lanena tkanina, peščene barve, lepo zaokroži celoto. Gube na zavesi oblikuje pentljasti trak, ki ima nežno, razgibano obliko, tako kot peščena obala, s katero se igrajo valovi. Detajl, ki močno vpliva na prostor so zavese, ki segajo do tal, saj optično močno povečajo prostor. Dekorativna palica v barvi turkizih odtenkov in zlato patino, v prostor vnese morski pridih.  Zaključek  palice, imenovan Apolo je enostavne oblike in tako ne prevzema (pre)velike pozornosti. Posteljno vzglavje je oblečeno v tkanino Fenton Lagoon. Tkanina, ki nedvomno ukrade pogled, zanimiv geometrijski vzorec, v izbrani barvni plati, dobro poveže prostor.

Notranji design je oblikovala naša ekipa. 

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Hiša za otroke

Sodelovali smo pri opremi projekta Hiša za otroke, ki je zasnovana po norveškem modelu Barnahus in je kot taka prva v Sloveniji. Cilj opreme je prostor, ki je prijeten otroku, prostori bodo pomembno prispevali k bolj celoviti in manj travmatični obravnavi otrok, žrtvam nasilja.

Uporabili smo tkanine naravnih tonov, nežne teksture in oblike, saj s tem močno vplivamo na občutek prijetnosti v prostoru – čutiti je nekaj naravnega. 

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Curk arhitektura, pod vodstvom arhitektke Jožice Curk udia.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za pravosodje.

Foto: arhiv HI-PO

 

 

 

New Better Workplace

Novi poslovni prostori razvojnega podjetja Better.

Sodelovali smo pri opremi poslovne hiše Better. Organizacija s sedežem v Ljubljani je vodilno podjetje, ki se ukvarja z izzivi informacijskih rešitev v zdravstvu, tako doma kot po svetu.

Prostor je arhitekturno atraktiven, sodoben, a obenem prijeten za uporabnike. Zavese so nedvomno tisti element, ki močno vplivajo na občutek prijetnosti v prostoru. Uporabili smo tkanino naravnega izvora in nevpadljive barve, način izdelave wave type. Za opreme poslovne hiše smo uporabili dobrih 1.100m² tkanine.

Zasnovo poslovnih prostorov v površini slabih 2.000m²  so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti.

 

Naročnik projekta Better programska oprema d.o.o.

Povezava: https://kragelj.com/projects/better/

Foto: Janez Marolt

 

 

 

Shift Agency

Ambient, ki prepleta staro in novo.

Sodelovali smo pri opremljanju poslovnih prostorov ene najbolj inovativnih in hitro razvijajočih se kreativnih agencij. Ambient stare meščanske hiše je ohranil duh, dodani so moderni kosi. Tudi pri zavesah je zaznati sodoben trend s pridihom zgodovine, saj se žametna tkanina, trendi odtenka prepleta z ambientom.

Projekta so se s spoštovanjem do zgodovine lotili v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti.

 

Naročnik projekta Shift Agency.

Povezava: https://kragelj.com/projects/shift/

Foto: Matej Kolaković

 

 

 

Grad Borl

Večnamenske kulturna dvorana, na srednjeveškem gradu Borl.

Pomembno je poudariti, da grad tu stoji že od 12. stoletja, morebiti celo dlje. Zaradi bogate arhitekture je še kako pomembno, da smo izbrali tkanino, ki nadgradi ambient in poveže celoten prostor, dekorativne palice, masivnejše izvedbe, z bogatimi zaključki, so kot pika na i, žlahtnemu ambientu.  Posebnost uporabljene tkanine je grobo tkanje, v nitih različnih hladnih, sivih odtenkih. Nedvomno je največji izziv projekta predstavljal teren, saj je stavba stara več kot 1000let in prav zaradi tega je gradbeno precej nenatančno izdelana. Posamezne okenske odprtine se po višini, torej leva in desna stran med seboj razlikuje tudi do 20cm, to je bilo zelo opazno tudi s prostim očesom. Z zavesami smo vse te pomenljivosti prekrili in tako prostor uspeli narediti še bolj dovršen.

Arhitekturno zasnovo  so oblikovali v arhitekturnem biroju Krog d.o.o., pod strokovnim vodstvom projektanta Andreja Mlakarja u.d.i.a.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za kulturo.

Povezava: www.borl.si

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Center of Excellence in Finance

Renovacija poslovnih prostorov organizacije CEF.

Sodelovali smo pri renovaciji poslovnih prostorov Centra odličnosti v financah. CEF s sedežem v Ljubljani je specializirana organizacija za usposabljanje finančnih menedžerjev v javnem sektorju po vsej jugozahodni Evropi. Zasnovo poslovnih prostorov so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti. Uporabljena zavesna tkanina je naravnega izvora, v prijetni peščeni barvi, način izdelave vawe type, ker smo želeli doseči popolno sinhronost so na našo željo v proizvodnji, karnisni profil pobarvali v željeni RAL odtenek.   

 

Naročnik projekta Center of excellence.

Povezava: https://kragelj.com/projects/center-of-excellence-in-finance/

Foto: Janez Marolt

 

 

 

Deluxe suite

Hiške kot grozdne jagode. Hotel v naravi z izjemnim pogledom na okoliško krajino, posejano z vinogradi.

Sodelovali smo pri opremljanju Hotela v naravi, s sedmimi hiškami, ki jih lahko primerjamo s hotelskimi sobami višjega cenovnega razreda. Koncept projekta je sonaravna kakovost bivanja in značilnosti terena in močna oblikovna identiteta. Arhitekturna posebnost hišk je poševni strop, ki je pri opremljanju predstavljal poseben izziv, uporabili smo karnise, ki so iz varnostih razlogov predimenzionirane, kljub temu pa estetsko nemoteče, saj smo jih skrili za suhomontažni zob. Z zaveso upravljamo s stranskim vrvičnim mehanizmom, in jo kljub poševnini lahko ustavimo na poljubni točki. Vodilo pri izboru tkanin so bili umerjeni rjavi toni, grobe teksture in naraven videz. Zaradi velikega deleža steklenih površin ima dekorativna tkanina močno zatemnitveno lastnost, saj je gostu potrebno zagotovili intimnost prostora, če le-to želi.


Idejno zasnovo so naredili pri studiu AVA, arhitektura & design, ki ga vodi arhitektka Alja Vehovec. Team: Alja Vehovec in Petra Hudobivnik

 

Naročnik in investitor projekta družina Zorko. 

Povezave: www.trilucke.si

Foto: arhiv Tri lučke

 

 

 

Sodobno stanovanje

Moderno stanovanje ravnih liniji, je vsekakor potrebovalo piko na i, prostor smo opremili s tkanino naravnega videza, tkanina je matirana,  in na trenutke nekoliko bolj groba tkana. Ne smemo pozabiti, da je barva pri doživljanju prostora izredno pomembna, zato smo se odločili za tisti bolj prijeten odtenek bele, torej  t.i. naravna bela. Tkanina ambientu doda občutek nežnosti in prijetnosti in predstavlja kontrast ravni arhitekturi, tako smo lepo in enostavno uravnotežili prostor.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Studio 7, pod vodstvom arhitektke ga. Marjeta Černe u.d.i.a.

Naročnik projekta je fizična oseba. 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Poročna dvorana

Opremili smo obnovljen (poročni) prostor Upravne enote Vrhnika. Prostor je protokolarne narave zato je formalnost pomembna. Uporabili smo nežno tkanino, z rahlo izraznim tkanjem, ker je zavesa bele barve in sega od stropa do tal, tako optično povečamo in raznežimo prostor. Prt je narejen iz grobo tkane namizne tkanine v naravni barvi, zaradi svoje oblike je element, ki prostoru poda eleganco, ki je pri takšnih dogodkih več kot dobrodošla. 

Investitor projekta Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

GenePlanet

Novi poslovni prostori GenePlanet.

Sodelovali smo pri opremi inovativne poslovne hiše. Prostor opremljen s pohištvom preprostih linji, zanimivo popestri barvito oblazinjeno pohištvo, za piko na i pa poskrbijo zavese, ki ambient raznežijo s svojo obliko in barvo, s katero dosežemo prijetnost bivanja v prostoru. Osrednji arhitekturni element je nedvomno tobogan, predmet ki vsakemu izmed nas prebudi otroka. Zasnovo poslovnih prostorov v površini 1100m² so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti. Naročnik projekta genEplanet diagnostika d.o.o.  

Team: Alenka Kragelj Eržen, Aljoša Merljak, Alja Ceglar, Jerneja Jenko, Luka Čepin

 

Naročnik projekta genEplanet d.o.o.

Povezava: www.kragelj.com/projects/Geneplanet/

Fotograf: Janez Marolt

 

 

 

Grad Podsreda

Sodoben dizajn umeščen v grajski ambient romanske arhitekture.

Žametne zavese škrlatno rdeče barve so močan dekorativni element prostora, ki vdahnejo pravo mero grajske elegance. Kot kontrast zgodovinski žametno rdeči smo uporabili najsodobnejši način izdelave zaves Wave type, tako se tudi v zavesah skriva preplet preteklosti in sedanjosti. Poleg zaves smo prostor opremili z odejami, vzglavniki, posteljnimi pregrinjali z vezenim logotipom, žakardno - satenasto posteljnino v smetanasti barvi ter rjuhami, ki barvno sovpadajo s posteljnino.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Urbanist, pod vodstvom arhitekta Gorazda Furman Oman.

 

Investitor projekta je občina Kozje.

Povezava: www.castlepodsreda.com

Fotograf: Fotografiraj.se

 

 

 

BSH Living Office

Sodelovali smo pri prenovi poslovni prostorov in novega showrooma podjetja BSH Hišni aparati d.o.o.

Prostor površine 900m2 smo opremili s kontrastnimi intenzivnimi barvami. Cilj projekta je bilo ustvariti delovne prostore, v katerih se uporabniki počutijo prijetno, zato smo uporabili le tkanine naravnega izvora. Odločili smo se za »Wave  type« način izdelave, ker le-ta s svojim nežnim načinom valovanja prostoru vdahne pravo mero urejene sproščenosti. Zasnovo poslovnih prostorov in novega showrooma so oblikovali v projektantskem biroju Kragelj arhitekti.

 

Team: Alenka Kragelj Eržen, Alja Ceglar, Jure Vanič, Jerneja Jenko, Sebastjan Piber

 

Naročnik projekta BSH Hišni aparati d.o.o

Povezava: www.krageljarhitekti.si

Fotograf: Janez Marolt

 

 

 

Hiša na klancu

Sodelovali smo pri opremljanju počitniške hiše pod vodstvom ruskega arhitekturnega biroja. Hiša je opremljenega z stilnim pohištvom, uporabljali smo tkanine visoke kakovosti, da le-ta sovpada z opremo prostora. V dnevnem prostoru smo se odločili za nežno organzo, ker je le-ta prostor raznežila, nadaljevali smo z kontrastnim elementom – dekorativne palice, izdelane po meri, nanj smo ročno nasnuli matiran saten v puder barvi. Oprema kuhinje na pogled izredno topla, zato smo se odločili za grobo tkano tkanino, ki je ravno tako kombinirana z nežnim vzorcem na organzi, ki prostoru vdahne romantiko.Oprema v spalnih prostorih je razkošna, nadaljevali smo v tem slogu, izbor zlate satenaste tkanine z bogatim naborom ter načinom izdelave, prostor zaokroži v popolno celoto.

 

 

Hotel Bistra

Sodelovali smo pri opremljanju čudovite grajske stavbe, z bogato zgodovino, dvorec so lastniki preuredili v hotel. Hotel Bistra smo opremili z hotelirskim – profesionalnim tekstilom, to je vključevalo vse od posteljnega kompleta, odej, brisač, pregrinjal. Ker so lastniki predvsem želeli ohraniti dušo dvorca, smo uporabili zavesno tkanino z  nežnim, romantičnim vzorcem, cvetlični potisk, ki prostoru vdahne mehkobo in nežnost. 

 

Naročnik projekta Bajc gostinstvo d.o.o.

Povezava: www.b-bistra.si

 

 

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

STE ARHITEKT ALI NOTRANJI OBLIKOVALEC IN ŽELITE SODELOVATI Z NAMI?