Deluxe suite

Hiške kot grozdne jagode. Hotel v naravi z izjemnim pogledom na okoliško krajino, posejano z vinogradi.

Sodelovali smo pri opremljanju Hotela v naravi, s sedmimi hiškami, ki jih lahko primerjamo s hotelskimi sobami višjega cenovnega razreda. Koncept projekta je sonaravna kakovost bivanja in značilnosti terena in močna oblikovna identiteta.

Arhitekturna posebnost hišk je poševni strop, ki je pri opremljanju predstavljal poseben izziv, uporabili smo karnise, ki so iz varnostih razlogov predimenzionirane, kljub temu pa estetsko nemoteče, saj smo ga uspeli skriti za suhomontažni zob. Z zaveso upravljamo s stranskim vrvičnim mehanizmom, in jo kljub poševnini lahko ustavimo na poljubni točki. Vodilo pri izboru zavesnih tkanin so umerjeni rjavi toni, grobe teksture in naraven videz. Zaradi velikega deleža steklenih površin ima dekorativna tkanina močno zatemnitveno lastnost, saj je gostu potrebno zagotovili intimnost prostora, če le-to želi.


Idejno zasnovo so naredili pri studiu AVA, arhitektura & design, ki ga vodi arhitektka Alja Vehovec. Naročnik in investitor projekta: družina Zorko.

Team: Alja Vehovec in Petra Hudobivnik

Povezave: www.trilucke.si

Foto: arhiv Treh lučk

Sodobno stanovanje

Moderno stanovanje ravnih liniji, je vsekakor potrebovalo piko na i, prostor smo opremili s tkanino naravnega videza, tkanina je matirana,  in na trenutke nekoliko bolj groba tkana. Ne smemo pozabiti, da je barva pri doživljanju prostora izredno pomembna, zato smo se odločili za tisti bolj prijeten odtenek bele, torej  t.i. naravna bela. Tkanina ambientu doda občutek nežnosti in prijetnosti in predstavlja kontrast ravni arhitekturi, tako smo lepo in enostavno uravnotežili prostor.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Studio 7, pod vodstvom arhitektke ga. Marjeta Černe u.d.i.a.

Foto: arhiv Anvina

Poročna dvorana

Opremili smo obnovljen (poročni) prostor Upravne enote Vrhnika. Prostor je protokolarne narave zato je formalnost pomembna. Uporabili smo nežno tkanino, z rahlo izraznim tkanjem, ker je zavesa bele barve in sega od stropa do tal, tako optično povečamo in raznežimo prostor. Prt je narejen iz grobo tkane namizne tkanine v naravni barvi, zaradi svoje oblike je element, ki prostoru poda eleganco, ki je pri takšnih dogodkih več kot dobrodošla. 

Investitor projekta Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Foto: arhiv Anvina

GenePlanet

Novi poslovni prostori GenePlanet.

Sodelovali smo pri opremi inovativne poslovne hiše. Prostor opremljen s pohištvom preprostih linji zanimivo popestri barvito oblazinjeno pohištvo, za piko na i pa poskrbijo zavese, ki ambient raznežijo s svojo obliko in barvo, s katero dosežemo prijetnost bivanja v prostoru. Osrednji arhitekturni element je nedvomno tobogan, predmet ki vsakemu izmed nas prebudi otroka. Zasnovo poslovnih prostorov v površini 1100m² so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti. Naročnik projekta genEplanet diagnostika d.o.o.  

Team: Alenka Kragelj Eržen, Aljoša Merljak, Alja Ceglar, Jerneja Jenko, Luka Čepin

Povezava: www.kragelj.com/projects/Geneplanet/

Fotograf: Janez Marolt

Grad Podsreda

Sodoben dizajn umeščen v grajski ambient romanske arhitekture.

Žametne zavese škrlatno rdeče barve so močan dekorativni element prostora, ki vdahnejo pravo mero grajske elegance. Kot kontrast zgodovinski žametno rdeči smo uporabili najsodobnejši način izdelave zaves Wave type, tako se tudi v zavesah skriva preplet preteklosti in sedanjosti. Poleg zaves smo prostor opremili z odejami, vzglavniki, posteljnimi pregrinjali z vezenim logotipom, žakardno - satenasto posteljnino v smetanasti barvi ter rjuhami, ki barvno sovpadajo s posteljnino.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Urbanist, pod vodstvom arhitekta Gorazda Furman Oman. Investor projekta je občina Kozje.

Povezava: www.castlepodsreda.com

Fotograf: Fotografiraj.se

BSH Living Office

Sodelovali smo pri prenovi poslovni prostorov in novega showrooma podjetja BSH Hišni aparati d.o.o.

Prostor površine 900m2 smo opremili s kontrastnimi intenzivnimi barvami. Cilj projekta je bilo ustvariti delovne prostore, v katerih se uporabniki počutijo prijetno, zato smo uporabili le tkanine naravnega izvora. Odločili smo se za »Wave  type« način izdelave, ker le-ta s svojim nežnim načinom valovanja prostoru vdahne pravo mero urejene sproščenosti. Zasnovo poslovnih prostorov in novega showrooma so oblikovali v projektantskem biroju Kragelj arhitekti.

 

Team: Alenka Kragelj Eržen, Alja Ceglar, Jure Vanič, Jerneja Jenko, Sebastjan Piber

Povezava: www.krageljarhitekti.si

Fotograf: Janez Marolt

Hiša na klancu

Sodelovali smo pri opremljanju počitniške hiše pod vodstvom ruskega arhitekturnega biroja. Hiša je opremljenega z stilnim pohištvom, uporabljali smo tkanine visoke kakovosti, da le-ta sovpada z opremo prostora. V dnevnem prostoru smo se odločili za nežno organzo, ker je le-ta prostor raznežila, nadaljevali smo z kontrastnim elementom – dekorativne palice, izdelane po meri, nanj smo ročno nasnuli matiran saten v puder barvi. Oprema kuhinje na pogled izredno topla, zato smo se odločili za grobo tkano tkanino, ki je ravno tako kombinirana z nežnim vzorcem na organzi, ki prostoru vdahne romantiko.Oprema v spalnih prostorih je razkošna, nadaljevali smo v tem slogu, izbor zlate satenaste tkanine z bogatim naborom ter načinom izdelave, prostor zaokroži v popolno celoto.

Hotel Bistra

Sodelovali smo pri opremljanju čudovite grajske stavbe, z bogato zgodovino, dvorec so lastniki preuredili v hotel. Hotel Bistra smo opremili z hotelirskim – profesionalnim tekstilom, to je vključevalo vse od posteljnega kompleta, odej, brisač, pregrinjal. Ker so lastniki predvsem želeli ohraniti dušo dvorca, smo uporabili zavesno tkanino z  nežnim, romantičnim vzorcem, cvetlični potisk, ki prostoru vdahne mehkobo in nežnost. 

Povezava: www.b-bistra.si

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

STE ARHITEKT ALI NOTRANJI OBLIKOVALEC IN ŽELITE SODELOVATI Z NAMI?