Garderobna soba Bellevue Living

V stanovanju v Soseski Bellevue Living smo ustvarili funkcionalno in elegantno rešitev z uporabo zavesne tkanine dimout iz kolekcije Royal. Zavesa je izdelana v wave stilu, ki ustvari mehke, enakomerne valove, kar ustvarja sodoben in prefinjen videz. V garderobni sobi smo namestili zaveso za zagotovitev intime. Izbrali smo zavesno tkanino dimout z visoko stopnjo zatemnitve, hkrati pa je tkanina iz kolekcije Royal dodala eleganco in prestižen pridih ambientu. Naš pristop je omogočil ustvarjanje prostora, ki je tako funkcionalen kot tudi estetsko privlačen. Z uporabo zavesne tkanine iz kolekcije Royal in izdelavo v wave stilu smo dosegli harmonijo med praktičnostjo in stilom v stanovanju v Soseski Bellevue Living.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Vivijana Zorman architecture & interior design.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

 Foto: arhiv Anvina

 

 

Majhno stanovanje v soseski Kvartet

V majhnem stanovanju v Soseski Kvartet smo uporabili zavese za prilagodljivo razporeditev prostora, le-te omogočajo ustvarjanje zasebnosti ali večje prostornosti glede na potrebe. Zavese lahko zagrnemo, da ustvarimo intimo v spalnici, ali pa jih odgrnemo, da je stanovanje večje in bolj prostorno. Za ta projekt smo uporabili zatemnitveno zavesno tkanino dimout v sivem odtenku, ki je zagotavljala zatemnitev in elegantno dopolnitev notranje opreme. Ker je zavesa obojestranska, saj je vidna iz vseh poziciji v stanovanju, smo skrbno prekrili zavesni trak, da ta ni viden, kar pripomore k urejenemu in estetskemu izgledu. Črne aluminijaste karnise smo zakrivili v kot 90 stopinj z radiem 50 cm, to oblikovanje karnis zagotavlja nežne linije in gladek prehod zaves. Črne karnise, se lepo ujemajo z ostalim dekorjem v prostoru in prispeva k sodobnemu in sofisticiranemu videzu. Naš pristop omogoča maksimalno prilagodljivost prostora v majhnem stanovanju. Z uporabo zatemnitvene tkanine in skrbno izbranih karnis v črni barvi smo dosegli tako funkcionalno kot tudi estetsko dovršenost. Stanovanje v Soseski Kvartet nudil udobje, zasebnost in občutek prostornosti, kar prispeva k boljšemu bivalnemu okolju.

Naročnik projekta je fizična oseba.

 

 

 

 

Zdravstveni dom Domžale

V Zdravstvenem domu Domžale smo zasnovali funkcionalno rešitev z zavesami, ki zagotavljajo pacientom zasebnost ter omogočajo optimalno delovanje prostora. Projekt vključuje uporabo zatemnitvene zavesne tkanine dimout v peščenem odtenku, kar prispeva k prijetnemu in umirjenemu ambientu. Z zavesami smo v prostoru ustvarili pregrade, s čimer smo oblikovali manjše, intimne prostore za paciente. Ta rešitev omogoča zasebnost in diskretnost, kar je ključno v zdravstvenih ustanovah. V nekaterih situacijah smo karnise prilagodili in jih krivili v kot 90 stopinj, z radijem 20 cm, kar omogoča fleksibilnost pri postavitvi in zagotavlja optimalno razporeditev prostora. Uporabili smo serijsko oljene aluminijaste karnise, ki omogočajo lahkotno in enostavno premikanje zaves po tiru, brez zatikanja. Ta funkcionalnost je še posebej pomembna v zdravstvenih ustanovah, kjer je potrebno pogosto prilagajanje prostora in zagotavljanje nemotenega delovanja. Karnise smo od stopa spustili za 30 cm, kar omogoča maksimalno prezračevanje prostora. Dobro prezračevanje je ključnega pomena v zdravstvenih ustanovah, saj prispeva k boljši kakovosti zraka in udobju pacientov ter osebja. Z našim pristopom smo dosegli, da Zdravstveni dom Domžale ponuja pacientom potrebne zasebnosti, hkrati pa omogoča optimalno delovanje in enostavno prilagajanje prostora glede na trenutne potrebe.

Naročnik projekta je Zdravstveni dom Domžale.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Soseska Kvartet

V Soseski Kvartet smo ustvarili eleganten in subtilen ambient z uporabo prosojne, lahke, satinirane zavesne tkanine naravne bele barve. Za ta projekt smo izbrali zavesno tkanino, ki prepušča ravno pravo količino svetlobe, s čimer smo zagotovili prijetno in naravno osvetlitev prostora. Tkanina, s svojo satinirano površino, dodaja subtilen sijaj, ki prostor napolni z eleganco in prefinjenostjo. Zavese so izdelane v wave stilu, kar pomeni, da so oblikovane v mehkih, enakomernih valovih, ki ustvarjajo lep in moderen videz. Ta način izdelave omogoča zavesi, lep padec, kar dodatno poudari lahkotnost in satiniran učinek tkanine. Naš cilj je bil ustvariti prostor, ki je hkrati estetsko privlačen in funkcionalen, in z uporabo prosojne, satinirane tkanine v wave stilu smo to dosegli. Stanovanje v Soseski Kvartet je zdaj opremljena z zavesami, ki ne le dodajajo eleganco, temveč tudi izboljšujejo kvaliteto bivanja s prefinjenim obvladovanjem svetlobe in estetike.

Naročnik projekta je fizična oseba. 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Soseska Bellevue Living

V družinskem stanovanju v soseski Bellevue Living smo z zavesami ustvarili udoben in eleganten ambient. Uporabili smo zavesno tkanino v belem barvnem odtenku, ki je polprosojna, matirana in naravnega videza. Ta zavesa nežno filtrira naravno svetlobo, kar ustvarja prijetno atmosfero prostora in hkrati zagotavlja nekaj zasebnosti.

Zavese smo oblikovali v valovite gube, znan način izdelave, ki ustvarja sodoben in fluiden videz prostora. Ta način omogoča, da se zavese elegantno valovijo po širini okna, kar dodaja dinamičen in estetsko privlačen element notranji opremi. S to rešitvijo smo dosegli harmonično kombinacijo funkcionalnosti in estetike, ki je prispevala k prijetnemu vzdušju družinskega doma.

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Kompleks Spektra

Pri projektu v stanovanjskem naselju Spektra smo ustvarili udoben in sodoben ambient v spalnici. Uporabili smo strukturirano dimout tkanino v nežnem bež odtenku, ki se popolnoma zlije z notranjo opremo prostora. Tkanina ne le zagotavlja zmanjšanje svetlobe v prostoru, ampak s svojim teksturnim videzom tudi dodaja globino in dimenzijo k estetiki prostora. Zavesa je izdelana v valovite gube, kar ustvarja eleganten in fluiden videz. Ta sodobna rešitev zagotavlja estetsko izboljšavo, hkrati pa ima funkcionalno in uporabno sposobnost za zagotavljanje intime v prostoru. S dimout tkanino zmanjšujemo svetlobo v prostoru, ob ohranjanju nekaj naravne svetlobe. S tem smo ustarali vrhunski ambient, ki ustreza potrebam naših strank.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju M ateje, pod vodstvom arhitekta Matica Treven.

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Moderno stanovanje

V modernem stanovanju ravnih linij, visokega sijaja marmorja in sivo eleganco smo ustvarili popolno harmonijo z izbranimi tekstilnimi rešitvami. Uporabili smo zavesno tkanino grobega tkanja v beli barvi in dekorativno tkanino melirano sive barve, ki doda nežnost prostoru in uravnoteži arhitekturo. Z izbranim načinom izdelave zaves, valovite gube, smo zagotovili vedno urejen videz, ne glede na to, ali so zavese odgrnjene ali zagrnjene. Ta inovativni pristop je ustvaril mehak in fluiden videz zaves, ki dodaja prostoru dinamičnost in teksturo. Dekorativne zavese omogočajo prilagodljivost glede na želeno stopnjo osvetlitve in zasebnosti, kar je popolna kombinacija estetike in funkcionalnosti za sodobne notranje prostore. Pri dekorju smo karnise na obeh koncih zakrivili, kar je prispeva k popolni intimnosti prostora, obenem pa ohranilo estetsko dovršenost celotne zasnove. Ta detajl dodatno poudari eleganco prostora in zagotovil, da je ambient primeren za sproščanje in uživanje v udobju svojega doma.

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Prvo stanovanje

Sodelovali smo pri opremi stanovanja za mlad par. Nastala je simpatična kombinacija med modernim in rustikalnim slogom, kontrastna barvna kombinacija in mešanje slogov je sinonim sodobnega dizajna.

Prevladujejo tkanine naravnega izvora, torej lan in bombaž, zaradi lažjega vzdrževanje pa so nekatere tkanine tudi mešane z poliestrom. Uporabili smo dva načina izdelave, in sicer v primeru oken gubani rolo, kateri ob zgibanju dobi horizontalne gube in v primeru vrat pa trenutno najbolj trendi način izdelave zaves, to so t.i. valovi. Stanovanje je relativno majhno, saj ima samo dobri 40m2, kljub temu je v ambientu veliko tkanin, saj smo na ta način prostore raznežil in jih naredili bolj prijeten za bivanje, ker je svetlobe precej malo, ob enem pa so sosedje precej blizu, smo uporabili srednjo gostoto zavesnih tkanine. V primeru kopalnice, kjer so vrata steklena, pa so ravno zavese tiste, ki obiskovalcu kopalnice nudijo intimnost, tu smo seveda izbrali gosto tkane, neprosojne zavese. Posteljno vzglavje je oblečeno v tkanino Marissa Jet. Tkanina, ki nedvomno ukrade pogled, zanimiv geometrijski vzorec, v izbrani barvni plati, dobro poveže prostor. Posteljno pregrinjalo lepo povezuje posteljo in njeno vzglavje, saj je tudi v posteljnem pregrinjalu uporabljena tkanina Marissa Jet, celotno zgodbo smo dopolnili tudi z blazinami, za katere smo skrbno izbrali tkanine.

Notranji design je oblikovala naša ekipa.

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Zdravstveni dom Bled

Sodelovali smo pri opremljanju sodobnega zdravstvenega doma.

Med medicinski posteljami je bilo potrebno narediti pregradne zavese, tako da ima pacient možnost zasebnosti. Pri velikih objektih, javnega značaja je pomemben dejavnik enostavnega vzdrževanja zaves, zato smo uporabili wave type način izdelave zaves, ki je enostaven za pripenjanje in odpenjanje iz karnise. Mnogokrat so v ustanovah kot je ta, sekunde ključnega pomena, zato mora biti oprema trdna in funkcionalna, iz tega razloga smo uporabili karnisi sistem z vertikalnimi nosilci, ki so specializirani za zdravstev ustanove, saj imajo nadstandardno nosilnost in so odporni na »grobo« ravnanje. Konstrukcijo karnis je bilo potrebno namestiti  približno 50cm nižje od stropa, saj je le tako omogočena maksimalna zračnost in osvetlitev vseh prostorov.

 

Naročnik projekta Osnovno zdravstvo Gorenjske.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Večstanovanjski objekt

Sodelovali smo pri opremi več stanovanjske hiše.

Uporabili smo zavesno tkanino naravnega videza, v krem barvi z nevpadljivim vzorcem peščenih barv. Zavese so izdelane na valove, tovrstni način izdelave je lepega videza in omogoča enostavno vzdrževanje. Karnise so oljene, kar pomeni, da je drsenje drsnikov tiho in gladko.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Brezčasna eleganca

Sodelovali smo pri opremi brezčasnega in elegantnega stanovanja, na obrobju Ljubljanskega barja.

Ambient bi na kratko opisali kot sožitje sodobnega interierja in baroka, mešanica pretiravanja in enostavnosti. Ta čudovit ambient, je posledica združitve dveh popolnoma različnih stilov. Razkošne zavese, dekorativne cofi in bogato nabiranje, so detajli, ki so proti utež sodobnim elementom ambienta. Uporabili smo dekorativno tkanino, ki po videzu spominja na razkošno svilo shantung, za alternativo svili smo se odločili, zaradi lažjega vzdrževanja. Zavese do izdelane na pencil pleat, ker je nedvomno to kroj, ki najbolj ustreza tovrstnim ambientu. 

 Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

UKC Maribor

Sodelovali smo pri opremljanju dveh oddelkov Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Oddelki so bili opremljeni z medicinskimi posteljami, med njimi in pred njimi pa je bilo potrebno izdelati pregradne zavese, torej prostor smo z zavesami razdelili na več manjših prostorov, tako imam pacient možnost zasebnosti. Konstrukcijo karnis je bilo potrebno namestiti  približno 50cm nižje od stropa, saj je le tako omogočena maksimalna zračnost prostorov, ter osvetlitev vseh prostorov.

Zaradi varnosti smo uporabili negorljivo zavesno tkanino, ki je obdelana z antibakterijskim premazom, ki onemogoča rast bakterij, plesni in drugih patogenih mikroorganizmov. v tovrstnih ustanovah je funkcionalnost ključnega pomena, zato smo se odločili za pencil pleat način izdelave, ki omogoča enostavno pripenjanje in odpenjanje zaves iz karnise.  

 

 Naročnik projekta Univerzitetni klinični center Maribor.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Medicinski center Iatros

Sodelovali smo pri opremi prostora za magnetno terapijo, Medicinskega centra Iatros.

Prostor za magnetno terapijo, ne potrebuje velike kvadrature, zato je ta relativno majhen, celoten prostor obsega dobri 10m2. V majhnih prostorih, se ljudje lahko počutimo utesnjeno, če le-te niso pravilno oblikovani, prostor smo opremili z zavesami, tako smo ambient zmehčali, raznežili in dosegli prijetnost bivanja. Zavese prekrivajo tri stene prostora, zato je karnisa v kotih skrivljena na 90 stopinj z radijem 20cm. Uporabili smo najmanjši radij, saj nismo želeli s preveliko okroglino zmanjšati uporabno kvadraturo prostora. Krivljene karnise so nujno potrebne v tovrstnih situacijah, saj tako dosežemo maksimalno uporabnost, le-tako lahko zavese poljubno premikamo po celotni karnisi. Strop prostora je spuščen in izdelan iz Armstrong plošč, ker te nimajo nosilnosti, smo karnise pričvrstili v plato pod armstrong stropom z t.i. paličnimi nosilci, te nosilce prilagodimo na višino spuščenega stropa, in tako ustvarimo ˝podkonstrukcijo˝, ki je dovolj močna, da nanj pričvrstimo karnise. Zavese so izdelane na t.i. wave type način, ker pa je prostor visok smo uporabili bolj globoko gubo in tako dosegli lepo obliko valov, tudi na dolžini.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Vivijana Zorman architecture & interior design.

 

Naročnik projekta Medicinski center Iatros.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Thermana Laško

Sodelovali smo pri opremi zdravstvenih prostorov Thermane Laško, v izmeri 1.775m2. Namembnost prostora je izvajanje delovne fizioterapije.

Prostor smo z zavesami razdeli na več manjših prostorov, in tako naredili prijetne prostore, primerne velikosti za izvajanje namembnosti. Uporabili smo wave type način izdelave zaves, saj so zavese pogosto zagrenjen oz. odgrnjene, zato mora zavesa v obeh situacijah izgledati estetsko, s tem načinom izdelave dosežemo maksimalno estetiko v obeh situacijah. Zavesa je vidna iz obeh strani, zato smo izbrali tkanino z obojestranskim licem, poleg tega smo pri izdelavi zakrivali zavesni trak, in tako ne ločimo lica zavesa od njenega hrbtišča, saj sta oba enaka.  Na dolžini zaves, smo zaradi lepšega padca naredili širši rob, ki ob enem izgleda lep dekorativni element.  V prostorih kjer so karnise krivljene, smo le-te skrivili na 90 stopinj z radijem 80cm, vizualno tako prehod izgleda bolj mehak. Uporabili smo zavesno tkanino peščenih barv, strukturnega videza.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Studio List v sodelovanju z birojem Arhisana. Arhitekturni team: Jasmina Matko Kolšek, Zdenko Prosen in Miha Prosen.

 

Naročnik projekta Thermana Laško d.d.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Mestno stanovanje

Sodelovali smo pri opremi stanovanje v starem mastem jedru prestolnice, stanovanje z bahavim pogledom na Ljubljanski grad.

 Spalnica stanovanja ima čudovit razgled, pa vendar si včasih zaželimo trenutek zasebnosti, zato je poskrbela naša ekipa. Spalnico smo opremili z težko zavesno tkanino, z visoko stopnjo zatemnitve. Zavesa je zatemnitvena in tako večino časa pospravljena ob strani okna, v tem momentu ima močno dekorativno vlogo, torej je estetski izgled ključen v vseh pozicijah, ko je le-ta odgrnjena oz. zagrnjena, to smo dosegli z wave taype krojem. Barva zavese se čudovito zliva v ambient, doda malo kontrasta, nežnosti in elegance.

 

Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Vivijana Zorman architecture & interior design.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Zdravstveni dom Grosuplje

Sodelovali smo pri opremi zdravstvenih prostorov Grosuplje, namembnost prostora je izvajanje fizioterapije.

Prostor smo z zavesami razdeli na več manjših prostorov, in tako naredili prijetne prostore, primerne velikosti za izvajanje namembnosti. Uporabili smo wave type način izdelave zaves, saj so zavese pogosto zagrenjen oz. odgrnjene, zato mora zavesa v obeh situacijah izgledati lično, s tem načinom izdelave dosežemo maksimalno estetiko v obeh situacijah. Zavesa je vidna iz obeh strani, zato smo izbrali tkanino z obojestranskim licem, poleg tega smo pri izdelavi zakrivali zavesni trak, in tako ne ločimo lica zavesa od njenega hrbtišča, saj sta oba enaka.  Na dolžini zaves, smo zaradi lepšega padca naredili širši rob, ki ob enem izgleda lep dekorativni element.  V prostorih kjer so karnise krivljene, smo le-te skrivili na 90 stopinj z radijem 20cm. Strop prostora je spuščen in izdelan iz armstrong plošč, ker te nimajo nosilnosti, smo karnise pričvrstili v plato pod armstrong stropom z t.i. paličnimi nosilci, te nosilce prilagodimo na višino spuščenega stropa, in tako ustvarimo ˝podkonstrukcijo˝, ki je dovolj močna, da nanj pričvrstimo karnise. Uporabili smo zavesno tkanino sive barve, ki je nevpadljiva in se lepo poda k ostalemu ambientu.   

 

 Arhitekturno zasnovo ambienta so zasnovali v arhitekturnem biroju Esplanada, pod vodstvom arhitektke Gordane Vesel, udia.

 

Naročnik projekta Občina Grosuplje.

 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Igriva vrtna garnitura

Teraso počitniškega stanovanja na slovenski obali, smo opremili z sodobno, udobno in igrivo vrtno garnituro.

Pri tovrstnih projektih, je pravilen izbor tkanine ključnega pomena, saj mora le-ta biti odporna na vremenske vplive, kot so dež, sonce, sol, vlaga… zato smo uporabili outdoor tkanino, ki ima visok prag tolerance na zunanje vplive. Izbrali smo siv barvni odtenek z melirano strukturo, ki ni občutljiv in vpadljiv. Kontrast garniture smo dosegli z blazinami živahnih barv. Naročnica je poudarila, da je njena najljubša barva rumena, zato smo v ambient seveda vključili tudi odtenke rumene in modre, ki je simbol morja, rumeno in modro samo povezali z vzorčastimi blazinami, katerih dizajn zajema vse prej omenjene barvne odtenke. Kot lahko zaznate so pri tem projektu okrasne blazine tiste, ki so sredinskega pomena za dovršen prostor, zato smo ji dekorirali s kedrom, cofi in POM-POM trakovi. Posebnost garniture je naslon, saj je rezan pod naklonom, kajti le tako lahko dosežemo maksimalno udobnost garniture.

 

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Obalni dom upokojencev Koper

Sodelovali smo pri opremi doma za starejše.

Zavedamo se, da dom za starejše nadomešča ali dopolnjuje funkcijo doma, dom je tisti prostor v katerem se ljudje počutimo prijetno. Zavese ambient omehčajo in raznežijo, poleg tega ublažijo odmev in odboj zvoka, vse to so dejavniki, ki vplivajo na dobro počutje. Uporabilo smo tkanino naravnega videza, peščenih odtenkov. Pri velikih objektih, javnega značaja je pomemben dejavnik enostavnega vzdrževanja zaves, zato smo uporabili tkanino, ki ima tovrstno lastnost. Izdelali smo Pencil pleat obliko, z dvakratnim faktorjem.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju BIRO 42 d.o.o., pod vodstvom arhitektke Lučke M. Lesjak Soklič, u.d.i.a.

 

Naročnik projekta Obalni dom upokojencev Koper. 

Povezava: https://www.odu-koper.si/

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Ženstveno stanovanje

Sodelovali smo pri opremi brezčasnega in ženstvenega stanovanja, na slovenski obali. 

Ambient bi na kratko opisali kot sožitje sodobnega interierja in baroka, mešanica pretiravanja in enostavnosti. Ta čudovit ambient, je posledica združitve dveh popolnoma različnih stilov. Zavese, dekorativne palice in okrasne blazine, so detajli, ki so proti utež sodobnim elementom ambienta. Uporabili smo dekorativno tkanino, ki po videzu spominja na razkošno svilo shantung, za alternativo svili smo se odločili, zaradi lažjega vzdrževanja. Zavese do izdelane na pencil pleat, ker je nedvomno to kroj, ki najbolj ustreza tovrstnim ambientu. Močno okrasno vlogo predstavljajo dekorativne palice z vsemi dodatki in detajli, ker je pomembno, da so barve prostora poenotene, smo barvo dekorativnih palic poenotili z pohištvenimi ročaji. Okrasne blazine, kjer ena ni enaka drugi, oblikovali  smo jih s kedrom, cofki, okrasnimi trakovi, zvončki.

 

 Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Trendi stanovanje

Sodelovali smo pri opremi stanovanja v staromeščanski hiši.

Marmor, rustikalni detajli, peščeni odtenki, boucle, francoska ribja kost, lan in zlata barva so sinonim tega trendi stanovanje. Zavesa so tisti detajl v ambientu, ki zaokrožijo celoto. Uporabili smo tkanino, mešanico lana in poliestra, v meliranem peščenem odtenku, ki doda občutek nežnosti in prijetnosti. Nedvomno je wave type oblika zaves več kot prikladna temu ambientu, za piko na i poskrbi led osvetlitev, ki lepo osvetli in poudari čudovite barve in tkanje tkanine. Posebnost projekta je tudi karnisa, saj je ta podometno umeščena v strop, in tako neopazna, kot je to vidno na tretji sliki. Uporabljeni so bili posebni karnisni profili, primerni samo za podometno montažo. 

 

Naročnik projekta je fizična oseba. 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Zdravstveni dom Ilirska Bistrica

Sodelovali smo pri opremljanju sodobnega zdravstvenega doma.

Pri tovrstnih ustanovah, zdravstvenega značaja, je zahtevana uporaba tkanin, ki imajo visoke standarde. Uporabili smo t.i. antibakterijsko tkanino, ki onemogoča rast bakterij, plesni in drugih patogenih mikroorganizmov, saj je tkanina je obdelana z antibakterijskim premazom. Pri velikih objektih, javnega značaja je pomemben dejavnik enostavnega vzdrževanja zaves, zato smo uporabili wave type način izdelave zaves, ki je enostaven za pripenjanje in odpenjanje iz karnise. Mnogokrat so v ustanovah kot je ta, sekunde ključnega pomena, zato mora biti oprema trdna in funkcionalna, iz tega razloga smo uporabili karnisi sistem z vertikalnimi nosilci, ki so specializirani za zdravstev ustanove, saj imajo nadstandardno nosilnost in so odporni na »grobo« ravnanje.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Krasinvest d.o.o., pod vodstvom arhitektke Irma Krapš Lampe, u.d.i.a.

 

 Naročnik projekta Zdravstveni dom Ilirska Bistrica

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Šola klavirja Opus

Sodelovali smo pri opremljanju sodobne šole klavirja.

V tovrstnih prostorih je akustika ključnega pomena, pri tem imajo precejšnjo vlogo zavese oziroma t.i. akustične zavese, saj v prostoru ublažijo odmev in odboj zvoka ter tako močno vplivajo na  akustiko prostora. Najpomembnejša lastnost tovrstnih tkanine je voluminoznost. Ta zagotavlja, da bo reverbacijski ali odmevni čas v prostoru krajši. Izdelali smo wave type zavese, ki so moderne in funkcionalne. Karnisa je oblikovana po prostoru, saj je prostor nepravilne oblike, temu pa smo prilagodili tudi karniso.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju M ateje, pod vodstvom arhitekta Matica Treven.

 

Naročnik projekta Šola klavirja Opus.

Povezava: www.matelje.si

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Gledališka dvorana

Sodelovali smo pri opremi Gledališke dvorane Kozje. 

Stare zavese, ki so bile že precej dotrajane smo zamenjali z novimi, uporabili smo visoko gramaturni dekorativni žamet. Gube so odprte in ročno izdelane. Zavese smo na obstoječo konstrukcijo pritajevali z gledališkimi sponkami, ki imajo visoko nosilnost in značaj enostavnega pritrjevanja. 

Naročnik projekta Občina Kozje.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Gostilna Janc

Sodelovali smo pri opremi predprostora, v prijetni družinski Gostilni Janc.

Težka dekorativna tkanina, peščene barve, se lepo poda k obstoječemu ambientu. Čudovit detajl so led karnise, s katerimi dosežemo intimno svetlobo in prefinjen odsev svetlobe na tkanini.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju MV design, pod vodstvom arhitekta Marka Virtič.

 Naročnik projekta Gostilna Janc.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Ovalna pisarna DTS

Sodelovali smo pri opremljanju ovalne pisarne, na Državnotožilskem svetu.

Ker investitorji niso želeli obnove celotnega prostora, smo z majhnimi spremembami prostor popolnoma preuredili. Zavese segajo po celotni dolžini stene in vsi detajli, ki niso bili lični, smo jih z zavesami elegantno prekrili, tako smo prostor preoblikovali in vizualno zmehčali. Valovanje je idealen način izdelave, kadar je metraža zaves velika, saj se kljub temu zavesa pomika gladko.

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Curk arhitektura, pod vodstvom arhitektke Jožice Curk udia.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za pravosodje.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Stanovanje na obali

Počitniško stanovanje, na hrvaškem otoku.

Sodelovali smo pri opremi stanovanja na hrvaški obali. Nastala je simpatična kombinacija med modernim in rustikalnim slogom, ki z izbrano svetlo barvno shemo s toplimi, bež odtenki v kombinaciji z turkizno barvo v prostor vnese morski pridih.

Izbrane tkanine so naravnega izvora, zato je dotik s tkanino v vročih poletnih mesecih še bolj prijeten. Dekorativna zavesa z morskim potiskom, govori zgodbo morskega domovanja, nikakor ne smemo spregledati osnovne zavese, grobo tkana lanena tkanina, peščene barve, lepo zaokroži celoto. Gube na zavesi oblikuje pentljasti trak, ki ima nežno, razgibano obliko, tako kot peščena obala, s katero se igrajo valovi. Detajl, ki močno vpliva na prostor so zavese, ki segajo do tal, saj optično močno povečajo prostor. Dekorativna palica v barvi turkizih odtenkov in zlato patino, v prostor vnese morski pridih.  Zaključek  palice, imenovan Apolo je enostavne oblike in tako ne prevzema (pre)velike pozornosti. Posteljno vzglavje je oblečeno v tkanino Fenton Lagoon. Tkanina, ki nedvomno ukrade pogled, zanimiv geometrijski vzorec, v izbrani barvni plati, dobro poveže prostor.

Notranji design je oblikovala naša ekipa. 

Naročnik projekta je fizična oseba.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Hiša za otroke

Sodelovali smo pri opremi projekta Hiša za otroke, ki je zasnovana po norveškem modelu Barnahus in je kot taka prva v Sloveniji. Cilj opreme je prostor, ki je prijeten otroku, prostori bodo pomembno prispevali k bolj celoviti in manj travmatični obravnavi otrok, žrtvam nasilja.

Uporabili smo tkanine naravnih tonov, nežne teksture in oblike, saj s tem močno vplivamo na občutek prijetnosti v prostoru – čutiti je nekaj naravnega. 

Projekt so zasnovali v arhitekturnem biroju Curk arhitektura, pod vodstvom arhitektke Jožice Curk udia.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za pravosodje.

Foto: arhiv HI-PO

 

 

 

New Better Workplace

Novi poslovni prostori razvojnega podjetja Better.

Sodelovali smo pri opremi poslovne hiše Better. Organizacija s sedežem v Ljubljani je vodilno podjetje, ki se ukvarja z izzivi informacijskih rešitev v zdravstvu, tako doma kot po svetu.

Prostor je arhitekturno atraktiven, sodoben, a obenem prijeten za uporabnike. Zavese so nedvomno tisti element, ki močno vplivajo na občutek prijetnosti v prostoru. Uporabili smo tkanino naravnega izvora in nevpadljive barve, način izdelave wave type. Za opreme poslovne hiše smo uporabili dobrih 1.100m² tkanine.

Zasnovo poslovnih prostorov v površini slabih 2.000m²  so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti.

 

Naročnik projekta Better programska oprema d.o.o.

Povezava: https://kragelj.com/projects/better/

Foto: Janez Marolt

 

 

 

Shift Agency

Ambient, ki prepleta staro in novo.

Sodelovali smo pri opremljanju poslovnih prostorov ene najbolj inovativnih in hitro razvijajočih se kreativnih agencij. Ambient stare meščanske hiše je ohranil duh, dodani so moderni kosi. Tudi pri zavesah je zaznati sodoben trend s pridihom zgodovine, saj se žametna tkanina, trendi odtenka prepleta z ambientom.

Projekta so se s spoštovanjem do zgodovine lotili v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti.

 

Naročnik projekta Shift Agency.

Povezava: https://kragelj.com/projects/shift/

Foto: Matej Kolaković

 

 

 

Grad Borl

Večnamenske kulturna dvorana, na srednjeveškem gradu Borl.

Pomembno je poudariti, da grad tu stoji že od 12. stoletja, morebiti celo dlje. Zaradi bogate arhitekture je še kako pomembno, da smo izbrali tkanino, ki nadgradi ambient in poveže celoten prostor, dekorativne palice, masivnejše izvedbe, z bogatimi zaključki, so kot pika na i, žlahtnemu ambientu.  Posebnost uporabljene tkanine je grobo tkanje, v nitih različnih hladnih, sivih odtenkih. Nedvomno je največji izziv projekta predstavljal teren, saj je stavba stara več kot 1000let in prav zaradi tega je gradbeno precej nenatančno izdelana. Posamezne okenske odprtine se po višini, torej leva in desna stran med seboj razlikuje tudi do 20cm, to je bilo zelo opazno tudi s prostim očesom. Z zavesami smo vse te pomenljivosti prekrili in tako prostor uspeli narediti še bolj dovršen.

Arhitekturno zasnovo  so oblikovali v arhitekturnem biroju Krog d.o.o., pod strokovnim vodstvom projektanta Andreja Mlakarja u.d.i.a.

 

Naročnik projekta Ministrstvo za kulturo.

Povezava: www.borl.si

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Center of Excellence in Finance

Renovacija poslovnih prostorov organizacije CEF.

Sodelovali smo pri renovaciji poslovnih prostorov Centra odličnosti v financah. CEF s sedežem v Ljubljani je specializirana organizacija za usposabljanje finančnih menedžerjev v javnem sektorju po vsej jugozahodni Evropi. Zasnovo poslovnih prostorov so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti. Uporabljena zavesna tkanina je naravnega izvora, v prijetni peščeni barvi, način izdelave vawe type, ker smo želeli doseči popolno sinhronost so na našo željo v proizvodnji, karnisni profil pobarvali v željeni RAL odtenek.   

 

Naročnik projekta Center of excellence.

Povezava: https://kragelj.com/projects/center-of-excellence-in-finance/

Foto: Janez Marolt

 

 

 

Deluxe suite

Hiške kot grozdne jagode. Hotel v naravi z izjemnim pogledom na okoliško krajino, posejano z vinogradi.

Sodelovali smo pri opremljanju Hotela v naravi, s sedmimi hiškami, ki jih lahko primerjamo s hotelskimi sobami višjega cenovnega razreda. Koncept projekta je sonaravna kakovost bivanja in značilnosti terena in močna oblikovna identiteta. Arhitekturna posebnost hišk je poševni strop, ki je pri opremljanju predstavljal poseben izziv, uporabili smo karnise, ki so iz varnostih razlogov predimenzionirane, kljub temu pa estetsko nemoteče, saj smo jih skrili za suhomontažni zob. Z zaveso upravljamo s stranskim vrvičnim mehanizmom, in jo kljub poševnini lahko ustavimo na poljubni točki. Vodilo pri izboru tkanin so bili umerjeni rjavi toni, grobe teksture in naraven videz. Zaradi velikega deleža steklenih površin ima dekorativna tkanina močno zatemnitveno lastnost, saj je gostu potrebno zagotovili intimnost prostora, če le-to želi.


Idejno zasnovo so naredili pri studiu AVA, arhitektura & design, ki ga vodi arhitektka Alja Vehovec. Team: Alja Vehovec in Petra Hudobivnik

 

Naročnik in investitor projekta družina Zorko. 

Povezave: www.trilucke.si

Foto: arhiv Tri lučke

 

 

 

Sodobno stanovanje

Moderno stanovanje ravnih liniji, je vsekakor potrebovalo piko na i, prostor smo opremili s tkanino naravnega videza, tkanina je matirana,  in na trenutke nekoliko bolj groba tkana. Ne smemo pozabiti, da je barva pri doživljanju prostora izredno pomembna, zato smo se odločili za tisti bolj prijeten odtenek bele, torej  t.i. naravna bela. Tkanina ambientu doda občutek nežnosti in prijetnosti in predstavlja kontrast ravni arhitekturi, tako smo lepo in enostavno uravnotežili prostor.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Studio 7, pod vodstvom arhitektke ga. Marjeta Černe u.d.i.a.

Naročnik projekta je fizična oseba. 

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

Poročna dvorana

Opremili smo obnovljen (poročni) prostor Upravne enote Vrhnika. Prostor je protokolarne narave zato je formalnost pomembna. Uporabili smo nežno tkanino, z rahlo izraznim tkanjem, ker je zavesa bele barve in sega od stropa do tal, tako optično povečamo in raznežimo prostor. Prt je narejen iz grobo tkane namizne tkanine v naravni barvi, zaradi svoje oblike je element, ki prostoru poda eleganco, ki je pri takšnih dogodkih več kot dobrodošla. 

Investitor projekta Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Foto: arhiv Anvina

 

 

 

GenePlanet

Novi poslovni prostori GenePlanet.

Sodelovali smo pri opremi inovativne poslovne hiše. Prostor opremljen s pohištvom preprostih linji, zanimivo popestri barvito oblazinjeno pohištvo, za piko na i pa poskrbijo zavese, ki ambient raznežijo s svojo obliko in barvo, s katero dosežemo prijetnost bivanja v prostoru. Osrednji arhitekturni element je nedvomno tobogan, predmet ki vsakemu izmed nas prebudi otroka. Zasnovo poslovnih prostorov v površini 1100m² so oblikovali v arhitekturnem biroju Kragelj arhitekti. Naročnik projekta genEplanet diagnostika d.o.o.  

Team: Alenka Kragelj Eržen, Aljoša Merljak, Alja Ceglar, Jerneja Jenko, Luka Čepin

 

Naročnik projekta genEplanet d.o.o.

Povezava: www.kragelj.com/projects/Geneplanet/

Fotograf: Janez Marolt

 

 

 

Grad Podsreda

Sodoben dizajn umeščen v grajski ambient romanske arhitekture.

Žametne zavese škrlatno rdeče barve so močan dekorativni element prostora, ki vdahnejo pravo mero grajske elegance. Kot kontrast zgodovinski žametno rdeči smo uporabili najsodobnejši način izdelave zaves Wave type, tako se tudi v zavesah skriva preplet preteklosti in sedanjosti. Poleg zaves smo prostor opremili z odejami, vzglavniki, posteljnimi pregrinjali z vezenim logotipom, žakardno - satenasto posteljnino v smetanasti barvi ter rjuhami, ki barvno sovpadajo s posteljnino.

Zasnovo notranje opreme so oblikovali v arhitekturnem biroju Urbanist, pod vodstvom arhitekta Gorazda Furman Oman.

 

Investitor projekta je občina Kozje.

Povezava: www.castlepodsreda.com

Fotograf: Fotografiraj.se

 

 

 

BSH Living Office

Sodelovali smo pri prenovi poslovni prostorov in novega showrooma podjetja BSH Hišni aparati d.o.o.

Prostor površine 900m2 smo opremili s kontrastnimi intenzivnimi barvami. Cilj projekta je bilo ustvariti delovne prostore, v katerih se uporabniki počutijo prijetno, zato smo uporabili le tkanine naravnega izvora. Odločili smo se za »Wave  type« način izdelave, ker le-ta s svojim nežnim načinom valovanja prostoru vdahne pravo mero urejene sproščenosti. Zasnovo poslovnih prostorov in novega showrooma so oblikovali v projektantskem biroju Kragelj arhitekti.

 

Team: Alenka Kragelj Eržen, Alja Ceglar, Jure Vanič, Jerneja Jenko, Sebastjan Piber

 

Naročnik projekta BSH Hišni aparati d.o.o

Povezava: www.krageljarhitekti.si

Fotograf: Janez Marolt

 

 

 

Hiša na klancu

Sodelovali smo pri opremljanju počitniške hiše pod vodstvom ruskega arhitekturnega biroja. Hiša je opremljenega z stilnim pohištvom, uporabljali smo tkanine visoke kakovosti, da le-ta sovpada z opremo prostora. V dnevnem prostoru smo se odločili za nežno organzo, ker je le-ta prostor raznežila, nadaljevali smo z kontrastnim elementom – dekorativne palice, izdelane po meri, nanj smo ročno nasnuli matiran saten v puder barvi. Oprema kuhinje na pogled izredno topla, zato smo se odločili za grobo tkano tkanino, ki je ravno tako kombinirana z nežnim vzorcem na organzi, ki prostoru vdahne romantiko.Oprema v spalnih prostorih je razkošna, nadaljevali smo v tem slogu, izbor zlate satenaste tkanine z bogatim naborom ter načinom izdelave, prostor zaokroži v popolno celoto.

 

 

Hotel Bistra

Sodelovali smo pri opremljanju čudovite grajske stavbe, z bogato zgodovino, dvorec so lastniki preuredili v hotel. Hotel Bistra smo opremili z hotelirskim – profesionalnim tekstilom, to je vključevalo vse od posteljnega kompleta, odej, brisač, pregrinjal. Ker so lastniki predvsem želeli ohraniti dušo dvorca, smo uporabili zavesno tkanino z  nežnim, romantičnim vzorcem, cvetlični potisk, ki prostoru vdahne mehkobo in nežnost. 

 

Naročnik projekta Bajc gostinstvo d.o.o.

Povezava: www.b-bistra.si

 

 

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

  • Vaša ideja -
    naša rešitev

    Ker je pomembno, da je stanovanje popolna celota, vam oblikujemo in ročno izdelamo vse tekstilne elemente, ki sestavljajo vaš dom. Iz naše široke palete navdihujočih tkanin izberite pravo za vas, določite detajle in mere, mi pa vam bomo pomagali pri izvedbi. Ne glede na to kaj vam pade na misel – blazina, prevleka, prt, pregrinjalo, odeja…

STE ARHITEKT ALI NOTRANJI OBLIKOVALEC IN ŽELITE SODELOVATI Z NAMI?